verhalen uit de loopbaan praktijk

verhalen uit de loopbaan praktijk

In deze blogs vind je inspiratie en ideeen uit mijn loopbaanpraktijk.

Waarom?

Omdat het niet meevalt om jezelf steeds te inspireren en de schouders er onder te zetten.

Lezen over de succesvolle aanpakken van anderen, helpt je dan. Want als zij het kunnen, moet het jou ook kunnen lukken...

Verhalen uit de loopbaan praktijk

Van afgewezen worden een baan maken

J. is 46 jaar. Na jaren met veel plezier in de psychiatrie gewerkt te hebben, wordt haar afdeling opgeheven. Na een aantal maanden thuis te zijn geweest, kan ze aan de slag als teamleider bij een bedrijf. Het werk bevalt haar goed maar haar baas bevalt haar veel minder. De samenwerking geeft haar zoveel stress dat ze er ziek van wordt. Wat nu?

Samen hebben we onderzocht waar haar talenten, passie en ambities liggen. En welke mogelijkheden daarvoor zijn op de arbeidsmarkt.

Ze besluit te zoeken naar een baan in het onderwijs. Ze heeft informele gesprekken en meeloopdagen. Haar enthousiasme groeit. De scholen die haar leren kennen, zijn enthousiast over haar talenten en vaardigheden.

Dus besluit ze zich in te schrijven bij de Pabo. En te solliciteren op vacatures die hierop aansluiten. Ook op banen als onderwijsassistent want je moet nu eenmaal gewoon ergens kunnen beginnen.

Ze wordt afgewezen voor een functie als onderwijsassistent. Op een school waar ze dolgraag zou willen werken. Ze baalt als een stekker. In het gesprek hierover met de directeur van de school wordt duidelijk dat ze haar wel een goede kandidaat vinden. Maar ja… er waren er meer.

Dan maar focussen op de voorbereiding van de studie. En verder solliciteren.

Enkele maanden later wordt ze gebeld door dezelfde school: wil je meedoen met het zij-instroomtraject voor leerkrachten….

Een onverwachte wending waarmee haar liefste wens, werkend studeren, toch nog in vervulling gaat. De aanhouder heeft gewonnen.

februari 2019

Netwerken, netwerken, netwerken...

Weer aan de slag: Ja het kan. Ook als je 62 jaar bent. Ook voor R.

Hij kan - na een proefplaatsing - blijven bij dit MKB bedrijf. Hij krijgt een contract voor 6 maanden. Een mooie start van het jaar dus.

Hij kwam aan deze baan door zijn persoonlijke netwerk actief te vragen om hem te helpen bij zijn zoektocht naar een baan. En dat is gelukt. Want zijn netwerk gunt hem een nieuwe job, een leuker interessanter leven en meer inkomen.

Natuurlijk moet hij dat zelf waarmaken. Daar was de proefplaatsing voor. Na 4 weken samen werken, was de conclusie: blijf....

Vraag je netwerk om je te helpen. Vraag om tips en contacten.

Via via werkt solliciteren voor 55+ werkzoekenden het allerbest. Vraag je netwerk niet om een baan. Dat is teveel gevraagd.

Vraag om tips, suggesties, kennis, kennissen. Wie weet levert het jou uiteindelijk ook werk op.

januari 2019