45 plus? Dan kun je gratis een persoonlijk ontwikkelplan en loopbaanplan maken. Onder deskundige begeleiding.

Gratis loopbaan traject dankzij subsidie van de rijksoverheid

loopbaancoaching voor 50-plus professionals en coaching bij werk vragen.

22 oktober 2020

En, lekker aan het werk?

Ooit, echt waar, was het idee dat goed werk en een goede loopbaan betekende dat je carrière maakte. Je hoorde te streven naar een functie steeds iets hoger op de hiërarchische ladder met meer salaris en andere mooie arbeidsvoorwaarden. Als je dat niet wilde, was je niet ambitieus genoeg. Foei .


En echt, dat is niet eens zo lang geleden.

Neem de jaren ’90 van de vorige eeuw. Dat was een periode van grote economische bloei waarvan je diende mee te profiteren. Je zette je talenten, kennis & kunde in en zorgde ervoor daarmee goed zichtbaar te zijn bij je manager zodat je van een uitvoerende baan naar een leidinggevende baan en misschien wel naar het management en uiteindelijk naar een directiebaan kon groeien. Als je het leuk vind om terug te lezen hoe elk decennium anders functioneerde, kun je dat op de wikipediapagina's terug lezen.

Natuurlijk overdrijf ik. Want heus niet iedereen wilde dit. En natuurlijk kon lang niet iedereen een directeurspositie bereiken.


Trends op de arbeidsmarkt

Toch is het goed om je te realiseren dat er steeds trends zijn. Die trends zijn er ook in hoe mensen naar hun loopbaan en carrière kijken. En die trends worden (sterk) beïnvloed door wat er in dat tijdsgewricht in de economie en dus op de arbeidsmarkt gebeurt.

Dus als je denkt dat jij en jij alleen aan je loopbaanknoppen draait, heb je mis. Want ook jij wordt dag in, dag uit beïnvloed door je omgeving. Door loopbanen en carrières van je vrienden en familieleden. Door berichten uit het nieuws. Door ontwikkelingen in je vak en in de organisatie waar je werkt. En door algemene economische en maatschappelijke ontwikkelingen.


Welke ‘werktrends’ zie jij en jouw omgeving?

Meer zingeving? Meer digitalisering? Meer duurzaamheid? Meer ‘je hart volgen’?
Welke veranderingen zie jij (er aan komen) in je vak? En bij je klanten?

Een deel van de mensen die met een loopbaanvraag bij mij komen, komen omdat ze merken dat ze door allerlei omstandigheden en impulsen van buitenaf een loopbaanpad afgelopen hebben dat steeds verder weg ging van waar hun eigen hart lag. Ze zijn steeds aangesproken op hun kennis en kunde. Of hebben steeds hun kennis & kunde als leidraad genomen voor hun volgende loopbaankeuze. Of gekozen uit dat wat op dat moment voorhanden was…. En vroeger zich minder af waar hun eigen interesses lagen. Wat hun eigen hart hun in gaf.

Ze vragen zich – achterom kijkend – af: wil ik op dit pad verder of maak ik voor mezelf een ander loopbaanpad?


Verder op dit loopbaanpad? Hoe is dat voor jou?

Zit jij nog op het loopbaanpad waar je graag op wilt zitten?:

  1. Hou jij van je vak? En heb je er plezier in om steeds iets beter te worden in dat vak?

  2. Werk jij graag met de collega’s en klanten waarmee je werkt? En zijn zij merkbaar blij met jou?

  3. Biedt het vak en de markt waarin jij werkt jou de komende jaren nog voldoende mogelijkheden? Welke trends zie jij?

  4. Welke interesses heb je ook? Wat zou je ook nog graag willen?


Of wil je graag je werk en je loopbaan onder het vergrootglas leggen?

Eens onderzoeken of je nog op het goede pad zit of dat het tijd is om te veranderen?

Dan wil onze overheid je daar graag een hand bij helpen door vanaf 1 december 700,- subsidie te geven waarmee je een test, een arbeidsmarktscan en 4 loopbaangesprekken krijgt.

Iets voor jou? Lees dan het blog hieronder.

En neem contact met mij voor een kennismakingsgesprek. Mijn contactgegevens staan ook hieronder.loopbaancoaching voor 50-plussers en coaching bij werkgerichte vragen - jobcoach

1 oktober 2020

Wil je graag loopbaancoaching en zie je op tegen de kosten?

Vanaf 1 december a.s.: gratis loopbaancoaching voor 50-plussers die willen blijven groeien en bloeien in hun werk en in hun loopbaan.

Goed nieuws voor alle mensen die met hun loopbaan aan de slag willen. Want vanaf 1 december 2020 is het gratis loopbaan- en ontwikkeladvies weer beschikbaar.

Bij de vorige subsidieronde was na 3 weken de subsidiepot leeg. Met 22.000 mensen die hun loopbaan en ontwikkeling dankzij deze subsidie onder de loep kunnen nemen, was het geld op.

Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Met zo’n ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan je steunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Vanaf 1 december 2020 zijn er 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Meer informatie vind je hier.

Wil je graag gratis gebruik maken van:

  1. Een LDC interesse- & competentietest + arbeidmarktscan zodat je inzicht hebt in je kwaliteiten en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
  2. En 4 uur gratis loopbaan- (of ondernemers-) coaching?

Meld je vast bij mij aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Als je besluit om na 1 december serieus mee te willen doen, zet ik je op de lijst van geïnteresseerden. Ik ga er vanuit dat veel loopbaancoaches dit zullen doen. Het zal de eerste dagen dus druk zijn met het registreren van kandidaten.

Ik ga er van uit dat er ook nu weer veel animo is om gebruik te maken van dit traject. Wacht dus niet te lang. Ik ben nu druk aan het werk met de mensen die zich in augustus voor het gratis loopbaantraject hebben aangemeld. Er staan nog mensen van die subsidieronde op de ‘geïnteresseerdenlijst’. Wil je daarbij? Wacht dan niet te lang.

De mensen waarmee ik nu aan het werk ben, ervaren dit traject als bijzonder nuttig. De LDC interesse- en competentietest + de arbeidsmarktscan + de persoonlijke levensloopopdracht + 4 gesprekken van 1 uur geven hen goed inzicht in hun talenten, interesses, competenties, deskundigheid en in hun kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Doen dus.

Kennismaken met je loopbaancoach?

Wil je een afspraak maken met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail me dan.

#NLLeertDoor #ontwikkeladvies #arbeidsmarkt #duurzaaminzetbaar #loopbaanontwikkeling #50plusloopbaancoaching


16 september 2019

Het is weer week van de loopbaan!

Een goed gekozen moment voor de week van de loopbaan. Want alle vakanties zijn zo’n beetje voorbij. Als het meezit ben je al weer een week of 3,4,5 aan het werk. En realiseer je je dat het nog tijden duurt voordat het weer zomer is. Een goed moment dus om stil te staan bij je baan en bij je loopbaan. Is je baan nog naar wens? En je werkgever? Of wil je een andere baan, een andere werkomgeving, een loopbaan-stap zetten, een nieuwe opleiding volgen…? En zoek je hulp van een loopbaancoach?

De basisvraag is: wat vind je op dit moment en voor de nabije toekomst het belangrijkst:

  • Het werk zelf? Werk dat jou inhoudelijk aanspreekt?
  • De mensen met wie je werkt, de werksfeer, het sociale contact?
  • Wat het werk je oplevert aan geld, status, de mogelijkheid om je te ontwikkelen en groeien?

Alle drie?

Tja. Dat kan een echte uitdaging zijn. Elke sector en elke werksoort heeft zo zijn eigen pre’s en contra’s. Aan jou de vraag: wat is dan het meest belangrijk van die drie?

Twijfel je? Weet je niet goed wat je als volgende loopbaan-stap zou willen? Zoek dan een ervaren loopbaancoach.

Ben je een 45+er met loopbaanvragen?

Er is nog steeds subsidie voor 45+ers die met hulp van een ervaren loopbaancoach willen nadenken over hun werk, hun loopbaan en hoe ze die de komende jaren handen en voeten willen geven…. Meer informatie vind je hier: Brochure Ontwikkeladvies Werkenden

Heb je vragen of wil je een gratis kennismakingsgesprek? Mail me om een afspraak te maken op w.janssen@dekunstvananders.nl

PS Heb je een leuke baan?

Heb je het op dit moment reuze naar je zin in je baan? Mooi zo. Mijn tip: besteed 90% van je werkenergie aan dat werk. En besteed 10% van je werkenergie aan de volgende stap in je loopbaan. Hou in de gaten welke ontwikkelingen er in je vak en op de arbeidsmarkt zijn zodat je op tijd je volgende stap kunt zetten. Niets is immers voor eeuwig. Ook die leuke baan van dit moment niet.


50-plus loopbaancoaching & coaching bij werkvragen