45 plus? Dan kun je gratis een persoonlijk ontwikkelplan en loopbaanplan maken. Onder deskundige begeleiding.

Gratis loopbaanadvies…

Helaas.

In 2019 gaf de overheid subsidie op loopbaanadvies. Dit subsidietraject is gestopt.

in 2020 heeft de overheid de SLIM subsidie. Met deze subsidie kunnen MKB bedrijven en grootbedrijven uit de agrarische sector, de detailhandel en de recreatiesector subsidie ontvangen op de volgende ontwikkelprogramma's:

1. de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan (scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming)

2. het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming

3. het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis,

vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;

4. het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen (beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg).

Meer informatie vind je hier.


16 september 2019

Het is weer week van de loopbaan!

Een goed gekozen moment voor de week van de loopbaan. Want alle vakanties zijn zo’n beetje voorbij. Als het meezit ben je al weer een week of 3,4,5 aan het werk. En realiseer je je dat het nog tijden duurt voordat het weer zomer is. Een goed moment dus om stil te staan bij je baan en bij je loopbaan. Is je baan nog naar wens? En je werkgever? Of wil je een andere baan, een andere werkomgeving, een loopbaan-stap zetten, een nieuwe opleiding volgen…? En zoek je hulp van een loopbaancoach?

De basisvraag is: wat vind je op dit moment en voor de nabije toekomst het belangrijkst:

  • Het werk zelf? Werk dat jou inhoudelijk aanspreekt?
  • De mensen met wie je werkt, de werksfeer, het sociale contact?
  • Wat het werk je oplevert aan geld, status, de mogelijkheid om je te ontwikkelen en groeien?

Alle drie?

Tja. Dat kan een echte uitdaging zijn. Elke sector en elke werksoort heeft zo zijn eigen pre’s en contra’s. Aan jou de vraag: wat is dan het meest belangrijk van die drie?

Twijfel je? Weet je niet goed wat je als volgende loopbaan-stap zou willen? Zoek dan een ervaren loopbaancoach.

Ben je een 45+er met loopbaanvragen?

Er is nog steeds subsidie voor 45+ers die met hulp van een ervaren loopbaancoach willen nadenken over hun werk, hun loopbaan en hoe ze die de komende jaren handen en voeten willen geven…. Meer informatie vind je hier: Brochure Ontwikkeladvies Werkenden

Heb je vragen of wil je een gratis kennismakingsgesprek? Mail me om een afspraak te maken op w.janssen@dekunstvananders.nl

PS Heb je een leuke baan?

Heb je het op dit moment reuze naar je zin in je baan? Mooi zo. Mijn tip: besteed 90% van je werkenergie aan dat werk. En besteed 10% van je werkenergie aan de volgende stap in je loopbaan. Hou in de gaten welke ontwikkelingen er in je vak en op de arbeidsmarkt zijn zodat je op tijd je volgende stap kunt zetten. Niets is immers voor eeuwig. Ook die leuke baan van dit moment niet.