Loopbaancoaching; hoe doen wij dat?

Loopbaancoaching vinden wij belangrijk. We gunnen het elk mens om te kunnen groeien en bloeien. Om tot aan de laatste werk interessant werk in een leuke werkomgeving te hebben. Het benutten van talenten en ambities geven vleugels aan die loopbaan.

We hebben veel ervaring in het coachen en trainen van professionals. We voelen ons thuis in de zorg, bij de overheid, in de techniek en bij ingenieursbureaus. Loopbaanvragen komen dan ook meestal uit een van die sectoren.

Loopbaancoaching voor professionals

Als professional ben je met hart en ziel verbonden met je vak, je vaak veeleisende opdrachten en klanten. Daar gaat alle tijd en energie in zitten. Dan kan er een moment komen waarop je, opkijkend van je werk, je realiseert dat er wat is veranderd: ‘vind ik dit werk eigenlijk nog wel zo leuk?’; ‘de markt verandert, willen ze nog wel wat ik kan?’; ‘de organisatie verandert, pas ik daar nog wel’?

Ik merk in onze trainingen en coaching voor professionals dat ze vaak bescheiden zijn. Het is vanzelfsprekend dat je goed ben in je werk. Maar die bescheidenheid maakt het je ook lastig bij het maken van loopbaankeuzes en het jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Terwijl profileren en presenteren, in het kader van ‘duurzaam inzetbaar zijn’ EN ‘zelf plezier houden in je werk’, belangrijke aandachtspunten zijn.

Met behulp van onze loopbaanbegeleiding krijg je niet alleen antwoorden op je loopbaanvragen, je gaat er ook mee aan de slag zodat de opgedane ideeën werkelijkheid kunnen worden.

Onze werkwijze

Stap 1. Kennismaking & een globaal plan van aanpak
Eerste gesprek met jou en eventueel ook je leidinggevende en/of HR waarin afspraken gemaakt worden over de doelen, verwachtingen, jouw inbreng, mijn rol en de rol van de leidinggevende.

Stap 2. Onderzoek- & bezinningsfase
Deze fase bestaat uit 3 tot 5 gesprekken waarin het onderzoeken van jezelf en de omgeving waarin je werkt en leeft centraal staan. De conclusies van het onderzoek nemen we mee naar de volgende fase. Centraal staan de vragen: wie ben ik, waar liggen mijn talenten, wat drijft mij, hoe zien anderen mijn talenten, welke mogelijkheden zijn er in mijn bedrijf/organisatie en op de arbeidsmarkt? Wat wil ik de komende jaren?

Stap 3. Visie, keuzen en planvorming
In deze fase (2 gesprekken) staan je doelen en het maken van een concreet plan van aanpak om die te realiseren centraal.

Stap 4. Actie
Het lijkt voor zich te spreken. Toch blijkt de actiefase vaak vol hobbels te zitten. Eigen gewoonten en overtuigingen kunnen je flink in de weg zitten. Begeleiding van deze fase (3 tot 5 gesprekken), is in mijn ogen dan ook onontbeerlijk.

Dit loopbaantraject

  • is praktisch en concreet, sluit aan bij jouw denk- en doenwereld.

  • stimuleert je om ook eens om het hoekje te kijken (waar de nieuwe kansen en mogelijkheden liggen).

  • daagt je uit om ook daadwerkelijk die stappen te zetten. En support je daarbij.

  • verbindt jouw wensen, kennis & kunde met organisatieontwikkelingen, vakmatige ontwikkelingen en marktontwikkelingen.

Meer weten?
Je kunt ons mailen of bellen om in een oriënterend gesprek te onderzoeken hoe onze energieke, actieve en inspirerende aanpak bijdraagt aan je verdere loopbaan. Als je denkt dat onze aanpak past bij een vriend of bekende, stuur deze pagina dan door.

Waar jouw talenten en de behoeften van de wereld elkaar raken, ligt jouw roeping.
Aristoteles