Wil je weer re-integreren?

re-integreren, hoe doe je dat?

Je bent ziek (geweest) en nog druk bezig met je herstelproces.

Toch wil je (of moet je) ook weer deels aan het werk. Hoe pak je dat aan?

Hoe zorg je er voor dat werken je helpt bij je herstel? Is volledig herstel voor jou (al) mogelijk?!

Hoe kan je werk je helpen bij het oppakken van de draad van je leven?

Als je daar hulp bij zoekt, ben je bij mij op het juiste adres.

Als re-integratiecoach help ik mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest om de draad van hun werk en hun leven zo goed en kwaad als het kan weer op te pakken.


Re-integreren vanuit een baan (spoor 1 re-integratie)

Een deel van mijn coachees werkt in een organisatie en werd - bijvoorbeeld vanwege een burn-out, hartfalen, depressie, een ongeluk - ziek. Sommigen van hen hebben een hele tijd niet kunnen werken. Dan voel je je vaak heel onzeker: wat staat me te wachten, wat is er allemaal veranderd op het werk, kan ik dat werk eigenlijk nog wel doen, wil ik dat werk eigenlijk nog wel doen, zullen ze wel blij zijn dat ik weer kom of hebben mijn collega's in hun hoofd en hart al lang afscheid van me genomen... Genoeg dingen om je zorgen over te maken dus.

Als vanzelf vraag je je dan af hoe je die re-integratie moet aanpakken. Hoe zorg je er voor dat je een goede start maakt? Wat kun je zelf doen om het (langzaam aan) weer re-integreren op het werk, zo goed mogelijk te doen. Zodat je er zelf wel bij vaart en je collega's en baas ook weer kunnen wennen aan je terugkomst en je bijdrage.

Ik help medewerkers hun re-integratie op hun eigen manier, gebruik makend van hun eigen mogelijkheden vorm te geven. Dat betekent dat ik samen met jou een plan op maat maak. Wil je daarover met mij in gesprek? Stuur me dan een mailtje zodat ik je kan bellen om een afspraak (bellen, Skypen, face to face gesprek) kan maken.


Re-integreren vanuit het UWV

Lang niet altijd lukt het om aan het werk te blijven en kom je in de ww terecht. Vervolgens wordt je ziek en als dat lang duurt kom je misschien zelfs in de WIA. Moeilijke nare en vaak zware situaties.

Ook het UWV biedt mensen hulp bij hun re-integratie. Het UWV kent 2 trajecten:

1. Het 'werk-fit' traject. In het werk fit traject help ik mensen om zichzelf en hun omgeving weer zo goed op de rails te krijgen, dat ze weer op zoek kunnen naar een betaalde baan. In een werk-fit traject staan 3 onderwerpen centraal: jouw persoonlijke effectiviteit, je werknemersvaardigheden en natuurlijk ook je orientatie op de arbeidsmarkt.

2. Het 'naar werk' traject. In het naar werk traject ligt de nadruk op het zoeken van een baan. Je cv op orde, jezelf online en offline presenteren (denk aan Linkedin, netwerkbijeenkomsten) en natuurlijk actief solliciteren. Het meeste werk wordt via via vergeven. Je kennissen, familie en vrienden vragen om je te helpen bij het zoeken van een voor jou geschikte baan, is dus slim om te doen.

De UWV trajecten lopen via Bureau Revenu. Ik vind het fijn om op deze manier actief samen te werken met collega's. Zo kan ik ook steeds weer mijn re-integratie kennis & kunde aanscherpen.


Hoe hebben mensen mijn aanpak ervaren?

In de rapportages voor het UWV staat de vraag: 'Hoe heeft de klant de door u ingezette re-integratieactiviteiten ervaren?' Hieronder enkele antwoorden van re-integratie klanten.

  • Zeer positief, goede en snelle terugkoppeling op vragen, goede adviezen en begeleiding gekregen mbt mijn mogelijkheden in de arbeidsmarkt in mijn huidige conditie en voor de toekomst.

  • De begeleiding van het afgelopen half jaar heb ik als erg prettig en effectief ervaren. Na mijn traject bij de psycholoog was daar Wilga, ik viel gelukkig niet in een gat maar werd bij de hand genomen om door te gaan, precies wat ik op dat moment nodig had. Ze gaf mij de juiste inzichten en samen met goede oefeningen heb ik weer vertrouwen gekregen in mezelf en een manier gevonden hoe ik mijn kwaliteiten en talenten kan gebruiken. Ik ben nu een goede weg ingeslagen naar werk, maar ik ben er nog niet.

  • Ingrid heeft het niet zonder Wilga kunnen redden en ben erg blij met al haar hulp zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Haar adviezen altijd goed opgevolgd en heb daar veel van geleerd.


En soms krijg je na een paar maanden een leuk appje:

Hoi Wilga, een positief bericht van mij.

Het gaat goed. Het werken als onderwijsassistent is leuk en leerzaam. Ik zit op mijn plaats, het voelt als een juiste keuze. Vandaag te horen gekregen dat de stichting mij wil hebben voor het zij-instroomtraject. Blij🙂. Volgende week een intake gesprek bij hogeschool, spannend.

Ik denk vaker aan mezelf en ben blijven hardlopen en hockeyen. Soms zijn er nog wel dagen dat ik denk, dit moet ik toch anders doen. Ik hou mijn regelmaat en denk terug aan wat jij mij hebt geleerd. Dit is ook jou verdienste, op naar de volgende stap, de mensen van het zij-instroomtraject overtuigen dat ik daar thuis hoor. Groetjes. D. ten T.


Wil je meer weten?

Neem dan contact op via de contactgegevens onder aan de pagina.