Handige tips voor een goed gesprek

Ook een sollicitatiegesprek is een gesprek waarin je handige tips en gesprekstechnieken kunt gebruiken. Op deze pagina vind je een overzicht van gesprekstechnieken die je in veel van je sollicitatiegesprekken kunt gebruiken.

Ben je op zoek naar tips om een sollicitatiegesprek goed te voeren? Hier vind je gesprekstechnieken en gespreks-spelregels die je kunnen helpen om van een gewoon gesprek een goed sollicitatiegesprek te maken.

Tip 1
Luisteren & kijken is belangrijker dan spreken. Zorg ervoor dat je vooral luistert naar wat de ander zegt en dat je dat goed probeert te begrijpen. Gebruik Luisteren Samenvatten en Doorvragen (LSD).

Tip 2
Onderzoek je aannames. Iedereen heeft aannames (en vaak ook oordelen). Wees je bewust van wat je aannames zijn en stel vragen of klopt wat je denkt. Als je denkt dat je het begrepen hebt en je hebt dat gecontroleerd bij de ander en die vindt dat ook dan ben je in de buurt van elkaar goed begrijpen. Onthoud: Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten. (Citaat van Kees van Kooten).

Tip 3
Wees een OEN. (Open Eerlijk en Nieuwsgierig).

Tip 4
Stel vragen, open en gesloten. Wat en hoe zijn de gouden vraagwoorden. Wat maakt dat u dit wil? Wat moet het opleveren? Wat maakt dat we hiervoor kiezen? Dit soort vragen gaan meer de diepte in en maken duidelijk wat er achter de boodschap van de ander zit..

Tip 5
Houd het simpel. Dus: korte zinnen, logische volgorde en voor de ander begrijpelijke taal.

Tip 6
Let op non-verbaal gedrag van jezelf en de ander. Non-verbaal gedrag laat vaak zien hoe de je relatie met de ander is, welke (onderhuidse) gevoelens er spelen en wat de ander met je boodschap doet.

Tip 7
Stem af op de ander. Kies woorden die de ander ook gebruikt en stem je spreektempo en je energie op de ander af.

Tip 8
Een glimlach helpt. Zelfs aan de telefoon! De grap is dat die glimlach ook positief effect heeft op je eigen humeur. De meest praktische oplossing die ik ooit hoorde: houd een tijdje een potlood tussen je lippen vast, je mondhoeken gaan omhoog, je humeur ook…

Tip 9
Wees congruent. Laat ook non-verbaal zien wat je bedoelt. Bij ‘begrip tonen’ hoort een andere houding, mimiek en toon dan bij een confronterend gesprek.

Tip 10
Bewaak je grens. Durf positief assertief te zijn. Als iemand jouw grenzen op zoekt laat hem/haar dat dan op een duidelijke maar vriendelijke manier weten.

Tips voor gevorderden

Tip 11
Wees niet bang voor meta-communicatie. Het kan heel goed werken in een gesprek om af en toe iets te zeggen over hoe de communicatie verloopt of voorstellen te doen over ‘hoe het gesprek te laten lopen’. Voorbeeld: ‘Gaat dit gesprek hoe je het had verwacht of moeten we het over een ander onderwerp hebben?’

Tip 12
Maak je niet druk over positieverlies. Stel vragen over iets dat je niet begrijpt. Meestal is iedereen daar blij mee en win jij er juist aan positie mee. Durf een tegendraadse mening te laten horen. En zoek daarna de gezamenlijke belangen en visies weer op. Durf te vragen…

Tip 13
Wees hard op de inhoud en zacht op de relatie. Besteed veel aandacht aan het goed houden van de relatie zonder in te leveren op de inhoud. Hard(t) dus. Realiseer je dat verwachtingen, belangen, wensen, ervaringen, zelfbescherming vaak een veel grotere rol spelen dan de feiten en de inhoud. Zet de inhoud|de feiten dus in om – liefst gezamenlijke – belangen te realiseren.

Tip 14
Focus op het oplossen van vraagstukken. Oplossen is belangrijker dan argumenteren. Als je merkt dat je in een discussie (= confrontatie dus win-verlies) raakt, ga dan terug naar het probleem en de vraag ‘hoe lossen we het zo op dat we ons er allemaal in kunnen vinden?’.

Ons advies
Ben je nog niet zo thuis in de wereld van gesprekstechnieken? Kies dan eerst een van de bovenstaande tips uit om een aantal weken aandachtig te oefenen. Pas als deze vaardigheden goed ingesleten zijn, kies je een volgende vaardigheid om met aandacht extra te oefenen.

Heb je aanvullingen?
Laat het ons weten via de contactinformatie hieronder.