Als loopbaancoach voor ervaren talenten, ben ik altijd op zoek naar werkgevers met interesse in ervaren professionals. Ik vraag via LinkedIn steeds aan mijn netwerk welke vacatures voor 50+, 55+, 60+ werkzoekenden en baanwisselaars ze hebben of kennen.

Het resultaat van deze vraag vind je steeds hieronder.

Met het oog op interessante vacatures voor 50 plus, 55 plus, 60 plus werkzoekenden en baanwisselaars.

22 september 2020

Een baan zoeken met 'google for jobs'

Eind augustus is Google begonnen met zijn platform voor banen: google for jobs. Op deze Google toepassing zie je o.a. banen van de Nationale Vacaturebank, Randstad, Tempo-Team, Monsterboard en de Rijksoverheid.

Als je daar gebruik van wilt maken, type je boven in de Google zoekbalk, de functie waar je naar op zoek bent. Dan verschijnen er eerst een aantal advertenties en daarna zie je dit:


Als je op de tekst 'nog 100+ vacatures' klikt, verschijnt het Google for Jobs platform. Daar kun je net zoals bij Indeed (het grootste andere platform in Nederland) allerlei specificaties aanbrengen zodat je alleen die vacatures ziet die voor jou echt interessant zijn. Je kunt er ook een job alert instellen.

Als je een baan interessant genoeg vind, kun je door te klikken naar het platform komen waar de vacature oorspronkelijk vandaan komt. Daar kun je ook solliciteren.

Zoek je tips en handvatten voor het maken van een goed cv of een sprekend LinkedIn profiel?
Lees dan hier verder.
Of neem contact op met mij.


5 mei 2020

Omscholing of bijscholing in tijden van crisis

Olympia uitzendbureau gaat duizend werkzoekenden een gratis training aanbieden voor een beroep waar juist nu veel vraag is. De uitzender, die tweeduizend flexcontracten moest beëindigen als gevolg van de coronacrisis, wil mensen zo weer aan een baan helpen. Het gaat om trainingen voor de functie van logistiek medewerker, orderpicker, magazijnmedewerker en klantenservicemedewerker: beroepen waar veel vraag naar is en waar je naar verwachting ook langere periode aan het werk kunnen blijven.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik me op de site meteen aangemeld. Ik zal op deze plek laten weten hoe het verder gaat.

28 mei

Ik heb me nu 2x aangemeld en nog niets gehoord....


24 april 2020

Werken in Corona tijden

 • Het UWV houdt zo goed als ze kunnen bij hoe de arbeidsmarkt zich nu ontwikkeld, in welke sectoren vacatures zijn en om wat voor banen dit dan gaat.
 • NLWerktDoor is een initiatief van de samenwerkende partijen in Perspectief op Werk: VNO-NCW, MKB Nederland, LTO Nederland, VNG, G4, G40, UWV, CNV, FNV, MBO-Raad, Ministerie OCW en Ministerie SZW. Op deze site kunnen je organisaties vinden waar je kunt zoeken naar werk.

5 juni 2020 - uit BNdeStem

Toch zijn er volgens het UWV ook sectoren waar de coronacrisis nauwelijks vat op heeft, zoals onderwijs, bouwnijverheid, chemische industrie en het goederenvervoer.

Daarnaast zijn er sectoren waar juist groei wordt verwacht als gevolg van de crisis. Dat geldt voor de gezondheids- en welzijnszorg, maar ook voor het openbaar bestuur en post- en koeriersbedrijven. Ongeveer 20 procent van de werkenden in deze regio verdient z'n geld in een van deze sectoren.


5 februari 2020

The Intern

Gisteravond heb ik met veel genoegen de film 'The Intern'gekeken. In deze film speelt Robert de Niro een 70 jarige man die zich een slag in de rondte verveeld. Hij vult zijn dagen met alle mogelijke activiteiten maar in vergelijking met zijn werk zijn ze saai.

En kan komt hij een uitnodiging tegen - specifiek gericht op senioren - om als stagiaire te gaan werken bij een snel groeiend internet kledingbedrijf. Hij moet een sollicitatievideo maken (!) en vervolgens gesprekken voeren met 30 minners waarin ze allerlei vragen stellen die op hun leeftijd nog belangrijk zijn maar als je 70 bent, minder tellen. Vragen als: wat voor loopbaanplannen heb je?.

Stapje voor stapje wennen het bedrijf en hij aan elkaar. Natuurlijk ontstaan er allerlei verwikkelingen en zijsporen (het blijft per slot een film) die voor ons onderwerp 'goede banen voor 50+' minder relevant zijn.

Het meest interessant vind ik:

 1. zijn oprechte onderzoekende aanpak

 2. zijn bereidheid om nieuwe dingen te leren

 3. zijn bereidheid om taken te doen die voor handen zijn en nodig zijn voor het bedrijf.

Wat me ook opviel is hoe mooi jong en oud, man en vrouw samenwerken. En gebruik maken van elkaars talenten, opleiding en ervaring.

Wat mij betreft een aanrader. Al is het maar om de gedachte 'het kan wel' te voeden.19 december 2019

Zo zeg…
Op het nippertje ontsnapt…

Waaraan?
Nou, aan het stereotype van de Boomer.
Tenminste, aan het stereotype zoals in de Volkskrant beschreven:

De Boomer
 • Denkt dat de klimaatverandering wel meevalt
 • Luistert naar de nieuwste CD van Dylan
 • Eet vlees zonder wroeging
 • Leest teletekst op de mobiele telefoon
 • Leest de consumentengids.

Poeh zeg. Een score van 0 punten. Behalve dan dat ik wel in die leeftijdsgroep val. Maar goed, uit de krant begrijp is dat Boomer ook meer bedoeld is als stereotypering/scheldwoord voor mensen met een achterhaald, conservatief gedachtegoed. Ok, Boomer = klets maar lekker door ouwe… Ik luister toch niet.

Echt fijn, dit nieuw woord van het jaar. Ook fijn voor al die 50+ werknemers. En die 50+ werkzoekenden. Wat zegt het over onze samenleving dat we met z’n allen kiezen voor een dergelijke negatieve stereotypering van een hele leeftijdsgroep?

Mijn voorstel

Zullen we allemaal het onderstaande als goed voornemen voor 2020 nemen? En daar nu vast mee beginnen.

We stoppen:

 • met al dat onnodige becommentariëren van elkaar
 • ook met het stereotyperen van alles en iedereen
 • met elkaar van allerlei ongevraagde feedback te voorzien

We weten allemaal al lang dat al dat negatieve gedoe over en naar elkaar, het samenwerken en samenleven alleen maar ingewikkelder en ongezelliger maakt.

Wat we wel gaan doen:
 • Als je tips, adviezen of feedback van een ander wil, vraag je er gewoon om
 • Als je een wens hebt (= je hebt iets van de ander nodig), vraag je er gewoon om
 • Als de ander je iets vraagt, geef je naar eer en geweten antwoord.

Doe je mee?
Maken we er een mooi 2020 van!


10 juni 2020

Organisaties | bedrijven met interesse in 50, 55, 60 plus werkzoekenden

Ken/heb je vacatures voor 50 plus, 55 plus, 60 plus enthousiaste werkzoekenden? Als loopbaancoach voor zeer ervaren talenten, ben ik altijd op zoek naar werkgevers met interesse in ervaren professionals. Werkzoekenden en baanwisselaars kunnen putten uit de lijst van potentiele werkgevers hieronder.

bedrijven die op zoek zijn naar senior talenten

 • Public Support (Business) is altijd op zoek naar ervaren (15 jaar of meer) directie secretaresses; mn in de randstad.
 • Sanitas Water (Heleen de Man) nodigt mensen uit een open sollicitatiebrief te sturen als je parttime wilt werken om monsternames te doen, sensoren te plaatsen in riolering om daarmee ongewenste lozingen in riolering op te sporen.


organisaties die op zoek zijn naar 50 plus, 55 plus, 60 plus enthousiaste werkzoekenden

 • Bartiméus is altijd op zoek naar mensgerichte, deskundige, ondernemende en vernieuwende mensen! Zie de vacatures op onze website.

 • In het onderwijs zijn vacatures voor zij-instromers. Lucienne Stavenuiter (hoofd P&O bij een scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Hilversum) reageerde: wij én onze collega's staan open voor ervaren collega's. Mag gaan om ervaren en bevoegde docenten; docenten die een trapje lager moeten of willen en als onderwijsassistent in het VMBO willen werken, of ervaren mensen uit het bedrijfsleven op minimaal HBO-niveau die in 2 jaar hun lesbevoegdheid als tweedegraads docent willen halen.


Uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in ervaren talenten

 • ervarenjaren.nl
 • rvaring.nl
 • 50pluswerkt.nl
 • ANBO vacature site


Platforms en recruiters met extra interesse in senior professionals

 • choicebytalent.nl


PS

Ik doe mijn best deze lijst actueel en interessant te houden. Als je als werkzoekende en/of baanwisselaar merkt dat een van bovenstaande werkgevers geen interesse meer heeft in ervaren senior talenten, dan hoor ik het graag. Want daarmee kan ik de lijst weer updaten. Dat geldt natuurlijk ook voor werkaanbieders...